HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2021 Salı - 22:14

Başkan Tugay'dan 'Cumhuriyet Mahallesi' Çıkışı: Bakanlık özel plan yapsın!

Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı 2’nci meclis toplantısında faaliyet raporları görüşüldü. Rapor, Cumhur İttifakı Grubu’nun muhalefetine karşın oy çokluğu ile kabul edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Cumhuriyet Mahallesi planlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Mahallesine özel imar kanunu planlasın bakanlık, terk de almayalım, emsal de verelim" önerisinde bulundu.

Başkan Tugay dan  Cumhuriyet Mahallesi  Çıkışı: Bakanlık özel plan yapsın!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Meclisi Nisan ayı 2’nci oturumu faaliyet raporlarını görüşmek üzere Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda toplandı. Meclise, Karşıyaka Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay başkanlık etti.

Faaliyet raporu hakkında görüş bildiren meclis üyeleri arasında çekişmeler yaşanırken, Belediye Başkanı Cemil Tugay, 2020 yılının değerlendirmesini yaparak eleştirilere yanıt verdi. Mecliste faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Ayrıca 1’inci olağan toplantıdan gelen gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste, önergeler oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi. Aynı zamanda Karşıyaka Belediyesi 1'nci ve 2'nci başkan vekili, katip üyeleri ve encümen üyeleri, belediye ihtisas üyeleri belirlendi.

ÜNEL’DEN ‘PUDRA ŞEKERİ’ GÖNDERMESİ
Karşıyaka Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporu hakkında görüşlerini dile getiren CHP Meclis Üyesi Birgül Sural Ünel, “30 Ekim’de İzmirimiz büyük bir deprem felaketi yaşadı ve 117 kişi öldü. Belediyemiz anında harekete geçti. 22 mahallede 87 adet çadır kurdu. Gerekli ihtiyaçları karşıladı ve kara gün dostu olduğunu gösterdi. Depremde olduğu gibi pandemi sürecinde sahaya ilk çıkanlardandı Cemil Başkanımız. Ülkemizde 70’li yıllarda kooperatifçilik yaygındı. Köylü ilk defa elime para geçiyor diyordu ve köylüler uyanıyordu. 1979’dan sonra egemen güçler buna izin vermedi, dış güçler engelledi. 12 eylül darbecileri kooperatifçiliğin üzerine tüy dikti. İzmir’de sosyal demokrat belediyecilik buna şimdi dur diyor. Neptün Soyer önderliğinde bu gerçekleşiyor. Başkanımız kooperatifçiliği önem verdi ve Türkiye’de ilk kez kooperatif destekleme kurulu kurdu. Kooperatifler kuruluş gayesine göre gıda üretimi ve pazarlamasını da yönlendirecek. Bir şey hariç; Pudra şekeri. İzmir’in en az 5’te 2’si gecekondu. 1/1000 ölçekli imar planı yaptı belediyemiz. Cumhuriyet Mahallesi’nde bir sıkıntı olduğu biliniyor. O bölgedeki insanların yaşanılabilir mekanlarda oturma hakkı vardır. Sosyal demokratlar fakirin, fukaranın dostudur. İnadına yapacağım zihniyeti yoktur” dedi.

CHP Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık ise Karşıyaka Belediyesi’nin 2020 yılında yaptığı projelerden bahsederek konuyla ilgili, “2020 yılı maalesef felaketler yılı oldu. Ben başka bir felaketten bahsetmek istiyorum. 30 Ekim depreminden maalesef ilçemiz çok etkilendi. Ağır hasarlı binaların yıkım izinleri verildi. Belediyemiz imalat yapacağı alanlarda projeleri kendi öz kaynaklarıyla yapar hale gelmiştir. Yapılan hizmetler için yüzde 90’ının kendi öz kaynaklarımızla yapıldığını görmek bana gurur verdi. Bu zor dönemde Karşıyaka için yapılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

İNAM: HİZMETLER KARŞIYAKA’NIN BUGÜNÜ VE YARINI İÇİN VERİLİR
Belediyenin yıl içinde yapmış olduğu yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren CHP Meclis Üyesi Belma İnam, “Belediyemiz vatandaşlarımıza bu zor zamanda bir nebze olsun nefes aldırmaya çalışmıştır. Ayni ve belirlenen ihtiyaca göre nakdi yardım yapmıştır belediyemiz. 48 farklı konuda 60 öğrenme istasyonu olan bilim müzesini birçok ziyaret aldı. Belediyemiz bünyesinde 5 anaokulundan 350 çocuğumuz yararlandı.8 mahalle merkezimizde hobi meslek kursları açılarak 4 bin 150 kişiye eğitim verilmiş ve bir kısmına iş olanağı sağlandı. İlk defa çocuk kulübü açılarak 5’er kişilik sınıflarda eğitim verildi. Koşullar el verdiği sürece birimlerimiz hizmet vermeye devam ediyor.  İhtiyaç duyulan her konuda maddi ve ayni destekler esirgenmedi. Belediyemiz Karşıyaka Dayanışma Platformu kurdu ve projemiz 180 günde 1900 üzerinden farklı yardım yapıldı. İhtiyaç sahiplerine bu kanal üzerinde 1 milyarın üzerinde yardım yapıldı. Şartların olumsuzluğuna bakılmaksınız belediyemiz çalışmaya devam etti. Her türlü olanağını vatandaşlarından yana kullanmayı kendisine şiar edinmiş bir belediye Karşıyaka. Hizmetler belli kişiler için değil, Karşıyaka’nın bugünü ve yarını için verilir. Semt ve Mahalleler arasında hizmet dengesi eşittir. Liyakat ve işi ehline verme ilkesiyle çalışır. Hukuk ve adaletle çalışılır” diye konuştu.

AK PARTİLİ BARAN: BÜTÇESİ DAHA DÜŞÜK BELEDİYELER DE BUNLARI YAPABİLİR
Hazırlanan faaliyet raporunu eleştiren AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, bütçesi ve personel sayısıyla Karşıyaka Belediyesi’nden daha az gelişmiş belediyelerin de bu raporu hazırlayabileceğini söyleyedi. Baran şu ifadeleri kullandı: “Konuşmacı arkadaşlarımızı dinledik ve üzülerek söylüyorum ki Karşıyaka belediyesi tamirat, tadilatın önüne geçememiş. Asıl yapılması gerekenler faaliyet raporunda sunulmuş. 26’ıncı sayfada bulunan kilit parke konusunda metropoldeki diğer belediyelerden geride kalıyoruz. Zemin boyamasının olduğu alanda 50 metre karelik çalışmalar bile yazılmış. Sayfa sayısı fazla olunca çok iş yapılacak gibi görülmüş. Belediye gazetesi için toplam maliyet ne kadar olmuştur? İlçemizdeki gazetelerin kamuoyunu bilgilendirmede yetersiz mi görüyorsunuz da bu gazeteye başvuruyorsunuz. CİMER’e Karşıyaka hakkında rekor denilebilecek düzeyde şikayet gelmiş. Faaliyetlere pazar yerleri ziyaretini eklemek garip... CHP örgütüne yaptığınız sunumu faaliyet raporuna mı yazdınız? Liste bu şekilde uzar gider. Mavişehir’de bir su baskını yaşadık. HDP logosu gibi bir logo belediye tesisine verilmeye kalkıldı. Şunu yaptık diyemeyeceğiniz bir yılı daha geride bıraktık. 350 bin kadar insanın yaşadığı ilçede 2 bin 500 çalışanlı bir belediyenin bir şeyler yapmış olması gerekirdi. Bütçesi ve personel sayısıyla belediyemizin yanından geçemeyecek bir belediye de bu raporu hazırlayabilir”

Baran, ayrıca Karşıyaka Belediyesi’ni hedeflediği sayıda hayvanı kısırlaştıramadığını da ekledi.

AKTOP: BAZI VERİLERİN AHMET BARAN’A YANLIŞ VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün faaliyetlerine ilişkin görüş bildirmek istediğini belirten Konu üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Serdar Aktop, “Bazı verilerin Ahmet Baran’a yanlış verildiğini düşünüyorum. Normalde 2020’de hedeflenen sahipsiz hayvanların kısırlaştırması için 6 bin civarında hedef vardı. Fakat bu sayının 3 bin 225’e düşmesi pandemiden kaynaklı. Her yıl her ay bir sonraki aya veteriner işleri müdürlüğü tarafından kısırlaştırma raporu verilir ama pandemi nedeniyle insanlar bu programlarını iptal ettiler. Veteriner İşleri Müdürlüğü dolayısıyla kendi imkanlarıyla giderek kısırlaştırma yaptılar. 30 yıllık bir veteriner hekimim. Veteriner işleri müdürlüğünün görevi sadece kedi köpek kısırlaştırmak değil. Çünkü sokakta birçok hayvanın sorunu var. Bu müdürlük bunlara bakmakla da yükümlüdür. Burada önemli olan rakamdan ziyade yapılan iştir. İzmir’de pandemi sürecinde ilçeler arasında en iyi yapan Karşıyaka Belediyesi’dir. Hiçbir ilçede bünyesinde 9 tane veteriner hekim çalıştıran belediye yok. Kedi köpek olayı da o kadar kolay değil” dedi.

ÇAĞLIN: HER ŞİKAYET DEĞERLENDİRİLDİ
CHP Meclis Üyesi Saadet Çağlın, Karşıyaka Belediyesi’nin 2020 faaliyet raporlarıyla ilgili, “Pandemi sürecinde geçen 2020 yılı her zamankinden farklı şartlarda yaşandı. Tüm olumsuzluklara rağmen müdürlüklerimiz tüm ihtiyaçları karşıladı. Her şikayet değerlendirildi. Müdürlüklerimiz periyodik uygulamaları gelen şikayetleri gidermiştir. Evsel kaynaklı tüm atıkları toplama yönetim sistemimiz mevcut. Bertarafa giden dışındakiler geri dönüşüme kazandırılmakta. 2020 yılında 21 bin 76 ton atık toplandı. Sıfır atık belgesini alan İzmir’deki ilk belediye olduk. Karşıyaka sürdürülebilir enerji eylem planımızı hazırladık. Tüm kamu ve özel kuruluşlarla bir araya gelerek bilgi verdik. Bilim kurulu toplantısı yaptık ve gündemde olan birçok konuyu değerlendirdik” diyerek Karşıyaka Belediyesi’nin 2020 yılında yaptığı çevreci projelerden bahsetti.

AK PARTİLİ ÖZTÜRK: TARİH BİZİ AFFETMEZ
CHP’li meclis üyelerinin ifadeleri üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, “Bu akşam konuşma niyetim yoktu arkadaşlar sağ olsunlar malzemeler veriyor. Ülke ve Karşıyaka siyasetine alet etmek hoş olmuyor burada Birgül Hanım’a söylüyorum. Yerel yönetimler idare ettiği halkın huzurunu, refahını sağlamak için tabi ki çalışacaklar. Bu zaten alimizdeki raporlarla göstergedir. Pandemi ve deprem gerçeğini ortaya koyarak bazı tespitler yapmak istiyorum. Bütün müdürlükler hakkında derin bir liste yaptım. Bunu daha farklı ortamlarda söylemek isterim” dedi.

Öztürk, belediyenin beklenen performansı gösteremediğine değinerek konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

“Belediyenin hantal bir yapısı var. Karşıyaka’da 6 tane belediye başkan yardımcısı 35 tane müdürlük ve birçok personel var. Karşıyaka belediyesi360 milyon civarında bütçeyi 2 bin 500 personelle idare etmeye çalışıyor. Elimizdeki bütçeyle diğer belediyeleri karşılaştırdım. İzmir içerisinde nüfus olarak 4’üncü ilçeyiz buralarda nasıl durumlar diye baktım. Buca’da 507 bin nüfusla 373 milyon bütçeyle 1463 kişi çalışıyor ve biz onlardan çok kişiyle çalışıyoruz. Karabağlar’da personel sayısı bin, Bornova’da buna keza. 360 milyon bütçenin yarısından fazlasını siz personel giderlerine harcarsanız bu faaliyet raporunda bahsettiğiniz şeyler temel yapmanız gerekenler olacak. Artık kafamızı kumdan çekip bir tespit yapmamız lazım. KENT A.Ş’nin 53 milyon personel gideri var, çöküşte. Karşıyaka’ya hizmet etmek için bunu yapmamız lazım. Başkanımın suçu değil önceki dönemin suçu. 200 personel olan KENT AŞ o dönemde 700 kişiye çıktı. Ben Mavişehir’i konuşurken su baskınlarının nasıl önlendiğini, bir merdiveni değil cumhuriyet Mahallesi’ndeki imar planlarını konuşmak istiyorum. Bu faaliyet raporunun ben herkesten fazla mega projelerle dolsun isterdim ama bu bütçeyle bu personel giderleriyle inanın yapmak zor. Biz başkanımızın yanındayız. AK Parti grubu olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Harekete geçmemiz lazım, inşallah bunu seneye söylemem. Başkanım sizin 2 yılınız geçti bu kente hizmet edip bu kenti dönüştürmemiz lazım. Zira tarih bizi affetmez.”

AYDIN: BİZ ŞİKAYET ALMAKTAN RAHATSIZ OLMAYIZ
CHP Meclis Üyesi Murat Aydın ise “Faaliyet raporu dediğimiz şey stratejik olarak hedeflerimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimizi ortaya koyduğumuz bir çalışma” diyerek, rapor görüşmelerinde gelen eleştirilere yönelik, “AK Partili arkadaşlarımız da eksik gördükleri yerleri belirttiler. Bir meclis üyesi olarak hiçbir zaman umutsuzluk içinde olmam. Yaşadığımız felaketler ve olaylar hayatımızı etkiler ama bunlar bizim bir mazeret olarak dile getireceğimiz şeyler olmamalıdır. Yaşadığımız felaketleri de biz mazeret olarak dile getirmiyoruz. E- belediye hizmetleri 2020 yılında arttı. Vatandaşların tapuda yaptığı işlemlerle ilgili borcu olmayan arkadaşlar online olarak sorgulama yapabilir hale getirdi. Küresel salgın faaliyetlerin sahadan çok içeriden tamamlanmasını sağladık. Uygulaması değil, projelendirmesi. Sahadaki çalışmalarımızda da isabet sağladık. Küresel salgının yarattığı durumun etkileri daha da sürecek bu da bizim hizmet verme anlayışımızı bir parça değiştiriyor. Karşıyaka Belediye Başkanımızın hekim olması salgınla mücadele konusunda ilk aşamada önde olmamızı sağladı. Salgının ilk günlerin hiçbirimiz hazırlık değildik. Bir gece insanlar evlerine kapatıldı, hizmet biçimini de bizler değiştirmeye çalıştık. Ekonomik krize çözüm olma meselesi ilçe belediyesinin yapacakları kısıtlıdır. Bir araya daha az geldik, iklim sığınağını az yaptık ama bunlar toplanmayı gereken şeylerdi. Bu kadar azlığın içerisinde bütün zorluklara rağmen birçok şeyi doğru yaptık. Geçtiğimiz yıl vatandaşla anket çalışması yapıldı memnuniyet ile ilgili. Biz şikayet almaktan rahatsız olmayız, vatandaşın bir sorunu varsa bize yönetir. Karşıyaka belediye başkanı kendisine yönelik gelen eksiklikleri bile ortaya koydu anketle. Bunu başka kim yapar?” diye sordu.

Karşıyaka Belediyesi’nde personel sayısı çok olduğu söylendi diyerek, eleştirileri haksız bulan Aydın, “Taşeron şirketlerindeki çalışanlar 1 gecede aktarıldı belediye şirketlerine. Bu işçiler KYK üzerinden bize devredildi. Ne yapalım işten mi atalım. Buralarda çalışan arkadaşlar bu şehre hizmet ediyorlar. Cirolar düştü deniyor KENT A.Ş için ama pandemi dönemi zorluğunu görüp bunu anlamak gerekir” dedi.

YAŞAR: ÖNEMLİ ÖNEMSİZ HER ŞEYİ YAZACAĞIZ, KONUŞACAĞIZ!
CHP Meclis Üyesi ve Başkan Vekili Ahmet Yaşar da Aydın’ın sözlerine katıldığını belirterek eleştirilerin haksız olduğu konusunda şunları söyledi:

“Tamirat ve tadilatların çok olduğundan bahsedildi. Değerli arkadaşlar burası Karşıyaka Belediyesi ve bu belediyenin birçok binası var. Stratejik planımızda birinci amacımız hizmet kalitemizi arttırmaktır. Bunun için de bunların yapılması lazım. Bu eleştiriyi çok doğru bulmuyorum. 40 bin 500 metrekare kilit parke bu koşullarda az değildir. Kilit parke için kendi imalatımız var. Bu bana göre 2020 için azımsanmayacak bir şey değildir. Faaliyet raporuna önemli önemsiz her şeyi yazacağız konuşacağız. Gazete maliyetiyle ilgili de kimseye ücret vermeden basım yapıyoruz. Korona uluslararası bir hastalık ve bu hastalıkla baş etme görevi Sağlık Bakanlığı’dır ve buna rağmen belediyemiz çok ciddi hizmetler verdi. 1 yıl içerisindeki maliyet gider bütçesine bakıldığında gider bütçesinin yüzde 90 oranında gerçekleştiği görülüyor. 2020 yılı borçların kontrol edilebildiği ve yatırımların yapıldığı bir yıl olmuştur. Gelir bütçesinin de yüzde 86’sı gerçekleşti ve bu büyük bir başarıdır. Pandemi ve depreme rağmen bunun tutturulması takdire şayandır. Faaliyetlerimize bakıldığında hedeflerimizi büyük oranlarda gerçekleştirdik.”

TUGAY: BİZ ONURLU İNSANLARIZ
Eleştirilere yanıt vermek için kürsüye gelen Başkan Tugay ise, “Çok konuşuluyor tabi insanı yoruyor biraz ama aynı kentin belediye meclis üyeleriyiz. Bir şeyleri konuşuyoruz ama gözlerimizi kapadığımızda gözümüzün önüne gelen bir sürü şey var. Bu yıl nasıl yıl dediğimizde; 2020 yılına başladığımızda hedefler koyduğumuzda beklemediğimiz bir yıl yaşadık. Zor ve yorucu bir yıldı. Bütün içtenliğimle, eleştirilecek şeylerimiz vardır ama ben Karşıyaka belediyesinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum. Sizlerin her birine çabaları için teşekkür ediyorum. Her birinizin mutlaka katkısı ve ekstra çabası var. Ben Karşıyaka’yı seven ve bize insan gözüyle bakmayanları ayırmak istiyorum. İstediği para verilmediğinde karalamaya çalışanlar olabilir ama biz başka bir şeyiz. Biz onurlu insanlarız. Güzel ve özel bir kentte yaşıyoruz. Karşıyaka’yı bana başka bir yerler karşılaştırın deseniz; ne kadar özel bir yer olduğunu hepimiz biliyoruz. Buranın tarihinden gelen bir niteliği özelliği var” diye konuştu.

“İNANIN ÇOK ÇABA GÖSTERDİK”
AK Parti cephesinden gelen personel sayısı ve diğer belediyelerle kıyaslanma eleştirilerine yanıt veren Başkan Tugay, konuyla ilgili şu sözleri söyledi:

“Bugün bizim kurmuş olduğumuz bir düzen var. Daha büyük ilçeler ve daha az personel sayısıyla ilgili konuştuk ama belediye tesisleri verdiği hizmetler açısından baktığınızda acaba nasıl durum? Bizim kilit parke üretim tesisimiz var, döşediklerimizin hepsini biz ürettik. Biz buraya Büyükşehir’in yaptıklarını yazmadık. Bizden büyüklerle karşılaştıracaksanız oransal bir adalet gösterin. Bizim asfalt şantiyemiz de var. uzun süredir çalışmıyordu bugünlerde orası tamir ediliyor. Yakında asfaltımızı da üreteceğiz. Biz olabildiğince kendi ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoruz. Büyükşehir belediyesine yük olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu bizim için onur gurur çünkü burası Karşıyaka. Bu yılın insanlık tarihinden unutulmayacağını biliyoruz. 2020 yılı Mart ayıyla başlayan dönemde dünya alt üst oldu. Ortada çok farklı bir ticaret, spor, faaliyet anlayışı var. Liglerin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Çok gelişmiş ülkeler siyasi çalkantılar yaşıyor. Biz bu ortamda kendi belediyemizi acaba iyi yönettik mi diye bakmamız lazım. Hiçbir mazeretin arkasına sığınmamız lazım. Biz süper başarılı olduk da demeyelim hakkımızı da yemeyelim. İnanın çok çaba gösterdik. İnsanlarımızı ve halkımızı koruyalım diye çok çaba gösterdik. İşbirliği isteyen tüm kurumlarla işbirliği yaptık. Filyasyon ekiplerine en az 9 10 araçla destek veriyoruz. Bu belediyenin asli görevi değil, bunun lafını da etmiyoruz. Biz bir ulusuz ve hepimizin amacı kamuya hizmet etmek. Böylesine bir dönemde kamu kurumlarının akaryakıt vergileri düşürülebilirdi.”

AK Partili Öztürk’ün “Depremden 5 ay geçti ne yapıldı?” sorusuna cevap veren Başkan Tugay, “Deprem oldu sevgili Adem Öztürk 5 ayda ne yaptık diyor? 5 ayda bir kentsel dönüşüm müdürlüğü kurulabilir miydi? Biz o müdürlüğü kurduk bile insanlar düşünürken. Hükümet bir karar aldı Ankara ve İzmir’de riskli yapı tescili kararı ilçe belediyelerine bıraktı. Biz şimdi çok daha hazırlıklıyız” dedi.

“GÜNLERCE KENDİ BAŞIMIZIN ÇARESİNE BAKTIK”
“30 Ekim İzmir depreminde Bayraklı’dan sonra en fazla hasar bizde var” Başkan Tugay, “Biz burada günlerce kendi başımızın çaresine baktık. Erken dönemde alınması gereken önlemleri aldık. Yükü üzerimize aldık. İlçe belediyesinin görevi değil diyenleri gördüm toplantılarda ben tam tersi düşünüyordum o süreçte, yükü üstümüze aldık. Sessiz sedasız çok önemli işler yapan arkadaşlarımız var” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞANLARIMIZIN DAHA FAZLA OLMASINI İSTERİZ”
Belediyenin yaptığı çalışmalar için “Yaptıklarımızı standart kalitede yapmıyoruz, normalin daha üstünde bir kalitede yapıyoruz” diyen Başkan Tugay, “Çalışanlarımız çaba gösterdiğinizi görüyoruz diyor. Disiplinsiz davranışları nedeniyle 3-5  kişinin görevine son verilmiş olabilir. Biz burada hakkı savunmak adına karar alıyoruz. Kimseyi işten çıkarmaya çalışmadık. Toplu iş sözleşmesi yaparken de herkesin hakkını gözettik. Biz çalışanlarımızın daha da fazla olmasını isteriz çünkü bir sürü yeni yatırımımız var. Bazılar bunlar sizin göreviniz diye bilir, mesela gazete” dedi. Ardından belediyenin çıkarttığı eleştirilere de yanı veren Başkan Tugay, “Gazeteyi ticari amaçla çıkarmak belediyenin görevi değil ama kentin gündemini şeffaf bir şekilde yansıtıyoruz biz. Haftada 6 bin gazete basılıyor, 4 bin lira maliyeti var. Bunu yapabilen bir yerel gazetemiz yoktu. Gündemi Karşıyaka’nın gündemiyle ilgili. Orada yazılanlardan kimse telif almıyor. Amacımız halkımıza kent kimliğiyle ilgili bilgi aktarımı sağlamak. Bunu yapan sadece Karşıyaka değil. Gazete Kadıköy 21 yıldır çıkıyor. Bunu kirli bir şey gibi düşünmeyin bu adil değil. Buna kulp takmaya çalışanları ayıplıyorum” dedi.

“BİZ MÜKEMMELİZ DESİN BİRİ KİM İNANIR BUNA?”
Belediyenin eksiklerinin olmasının doğal bir durum olduğunu söyleyen Başkan Tugay, “Bizim tabi ki eksikliklerimiz vardır, mükemmeliz diye bir iddiamız yok. Biz mükemmeliz desin biri kim inanır buna? Bütçenin gerçekleşme oranıyla bence durumumuzu küçümsemeyin. Geçen süreçte öyle zaman oldu ki iller bankası payımız 4 buçuk milyona kadar düştü ve biz bu şartlarda ayakta kaldık. Bütün tesislerin aylardır kapalı olduğu bir yerde maaşlarda bir aksaklık olduysa düzeltebilmek pek mümkün değil. sonuçta her ne kadar daha iyisi olabilirdi cümlelerini kursak da işin daha iyisini yaratmak aslında belki de mucize yaratmak gibi bir şeydi.

BAKANLIK CUMHURİYET MAHALLESİNE ÖZEL İMAR KANUNU PLANLASIN!
Faaliyet raporu görüşmelerinde son olarak noktayı Cumhuriyet Mahallesi planları hakkında yapılan yorumlar üzerine konuşan Başkan Tugay, Adem Öztürk’ün mecliste geçen söylemi üzerinde kamuoyunda bir yanlış anlaşılmaya sebep olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Biz cumhuriyet mahallesinde 1/5000’lik imar planına ve imar kanununa uygun bir çalışma yaptık, meclisimiz de onayladı, büyükşehirde de oy birliğiyle geçti. Hukukun dışına çıkmayalım ve plan sorununu çözelim dedik. Birden bire değişik bir siyasi atmosfer oluştu. Adem kardeşimin bir açıklaması oldu okumadan imzaladık, yanlış yaptık dedi. Bunu doğru bulmuyorum. İnsanlar yanlış anladı bunu. Bir siyasi hassasiyet oluşturuldu. Bizim içimizden insanlar da bununla ilgili algı çalışması oturtmaya çalıştı. Bunun sorgulanma tartışmasını bizim partimizin içine taşıdılar. Geçen mecliste konuşulanları okudum. İtirazlar geldiğin de neden değiştirmediniz demişler. Biz siyasetin gereğini yerine getirdik. Recep Tayyip Erdoğan sizden gözden geçirmenizi istese geçirmeyecek misiniz? Kesin olan bir şey var, tek başına Karşıyaka Belediyesi buna yapamaz. Lütfen rica ediyorum, Cumhuriyet Mahallesine özel imar kanunu planlasın bakanlık, terk de almayalım, emsal de verelim. Karşıyaka Belediyesi kendinden üst ölçekli kanunlara aykırı bir şey yapamaz. Bu itiraz bizim daha üzerimizde olan bir itirazdı tabi ki dikkate alacağız. Umuyoruz bakanlık buraya özel bir düzenleme yapar. Bu noktada başka bir çözüm görülmüyor. Büyükşehir belediyemiz bu planları çok hassas bir şekilde davranıyor, yeniden gözden geçirme ortak karardır. Mevcut imar kanunun sınırları çerçevesinde yapılacak değişiklikler çok net değildir. Yapılacak her hangi bir revizyonun bakanlıktan itibaren yapılacak bir çalışma ile yapılacağını söylemek zorundayım.”

MECLİS, BAŞKAN VEKİLLERİNİ SEÇTİ
Karşıyaka Belediyesi’nin 2’nci oturumda meclis üyelerin oylamasıyla Mehmet Atilla Baysak 1’inci Başkan Vekili seçilirken, 2’nci Başkan Vekili Yaşar Özcan oldu. Divana asil üye olarak; Birgül Çağrı, Deniz Aydoğan, Mehmet Gemici seçilirken, yedek üye olarak; Gamze Uğurlu, Murat Ilgın, Hülya Polat seçildi.

“2020 Temmuz ayında seçilen encümen üyesi arkadaşlarımız istifa etti” diyen Başkan Tugay, “Yeni encümen üyeliği seçimi 1 yıl için yapılıyor” dedi. Encümen Üyeliğine; Murat Aydın, Sevim Kirpiksiz ve Faruk Yıldırım seçildi.

Denetim Komisyonu için ise Birgül Sural Üner, Belma İnam, Faruk Yıldırım Emine Çağatay, Adem Öztürk belirlendi.

YENİ KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU
Meclis’te İhtisas Komisyonu üyeleri meclis tarafından seçilerek belirlendi. Buna göre;

Plan ve Bütçe Komisyonu: Birgül Çağrı, Muzaffer Karayılanoğlu, Ali Ekber Güneş, Yaşar Özcan, Ahmet Uğur Baran

İmar Komisyonu: Nilüfer Bakoğlu Aşık, Adem Şahin, Aydın Kızılkaya, Belma İnam, Adem Öztürk

Hukuk Komisyonu: Faris Dikçe, Serdar Aktop,  Seher Dikmen, Emine Çağatay, Hülya Polat

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Kaan Akucun, Suat Okal, Hülya Polat, Mehmet Gemici, Mustafa Yıldız

Eğitim Komisyonu: Birgül Çağrı, Sevim Kirpiksiz, Cemil Yüm, Hüsniye Dalkılıç, Hayati Doğan

Kültür Turizm Komisyonu: Ahmet Diker, Mithat Salepçioğlu, Faruk Yıldırım, Birgül Çağrı, Mehmet Atilla Baysak

Deprem Afet, Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Adem Şahin, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Aydın Kızılkaya, Muzaffer Karayılanoğlu, Ali Ekber Güneş

İnsan Hakları Komisyonu: Faris Dikçe, Yaşar Özcan, Murat Aydın, Şevket Balla, Hayati Doğan

Sosyal İşler Komisyonu: Gamze Uğurlu, Cemil Yüm, Suat Okal, Ali Ekber Güneş, Hüsniye Dalkılıç

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Birgül Sural Üner, Belma İnam, Faris Dikçe, Gamze Uğurlu, şevket

Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu: Deniz Aydoğan, Faruk Yıldırım, Emine Çağatay, Murat Ilgın, Yaşar Özcan

Gençlik ve Spor Komisyonu: Ahmet Diker, Murat Ilgın, Serdar Aktop, Mehmet Gemici, Fatih Diniz

Esnaf Sanatkarlar Ve Pazaryerleri Komisyonu: Mithat Salepçioğlu, Suat Okal, Murat Ilgın, Deniz Aydoğan, Şevket Balla

Yerel Gündem 21 Komisyonu: Cemil Yüm , Ali Ekber Güneş, Birgül Çağrı, Ahmet Diker, Belma İnam

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler: Mehmet Atilla Baysak, Mithat Salepçioğlu, Suat Okal, Kaan Akucun, Deniz Aydoğan

Engelliler ve Yaşlılar Komisyonu: Hülya Polat, Gamze Uğurlu, Birgül Çağrı, Hayati Doğan, Mustafa Yıldız

Hayvan Hakları Komisyonu: Serdar Aktop, Mehmet Gemici, Gamze Uğurlu, Emine Çağatay, Sevim Kirpiksiz

 
Bayraklı Meclisi’nde faaliyet raporuna onay!
 
Pınar Karşıyaka son 8'de!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlla ki bir şey yazmak zorunda değilsiniz 7 Nisan 2021 Çarşamba 13:00

Okumadan, konuyu bilmeden neden yorum yazılır anlaşılır gibi değil.

Yorumu oyla      3      4  
yavuz yüksel 7 Nisan 2021 Çarşamba 12:03

bu belediye yönetim ile karşıyaknın 5 yılı heba olup gideceği anlaşılıyor.Pazardan karpuz seçerken daha dikkatli davtranan vatandaş başkanını seçerken bu kadar hasssas davranmayısının faturasını ödemeye devam edeceği anlaşılıyor

Yorumu oyla      3      4  
cemil 7 Nisan 2021 Çarşamba 11:14

Sayın başkanım gerçekten müdürlerinizde revizyon yapınız,müdürlerinizin yüzde 70 i başarısız. Mesala Temizlik çok kötü,yollar bozuk.

Yorumu oyla      3      3  
KSKLİ 7 Nisan 2021 Çarşamba 09:55

Belediyenin sorumluluğunda olan işleri niye hükümet yapsın. Kaç kat bina yapılacak su borusu park alanı nerde olacak buna hükümet karar verecekse belediye ne yapacak ÇÖP mü toplayacak. Bölge insanına açık açık söyleyin siz gecekonducusunuz burası imara açılırsa milyon TL değerinde deniz manzaralı evlerde sizi oturtmayacağız. Bitti.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Meclisi’nde faaliyet raporuna onay!
Bayraklı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti’nin ret oylarına ...
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu: Dar bütçeye rağmen yatırımlar sürecek
2020 Faaliyet Raporu, oyçokluğuyla kabul edildi. Başkan Muhittin Selvitopu, ...
Başkan Acar’dan gemi sökümüne destek: Kimsenin alamadığı gemileri Aliağa alıyor!
Asbestli gemilerin söküm için Aliağa'ya getirildiği iddialarına yanıt ...
 
Başkan Gümrükçü gençlere evini açan ailelerle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, uluslararası gençlik organizasyonu ...
Karabağlar’ın projeleri MODEKO’da
32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı (MODEKO), Fuar İzmir’de düzenlenen ...
Seferihisar'da camiler Ramazana ayına hazırlanıyor
Seferihisar Belediyesi yaklaşan Ramazan ayı öncesi, tüm camilerde temizlik ...
 
Meslek Fabrikası’ndan kadına bir destek daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ve İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu’nun ...
Yüz yüze fuar başladı: Sektörün kalbi İzmir’de atıyor
MODEKO 2021 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı, Fuar İzmir’de başladı. ...
Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu’ndan ‘4 hafta tam kapanma’ çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamada ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva